Maten

All mat lagas i Fridhemsskolan egna kök. Det finns en strävan efter att tillverka så mycket av maten som möjligt från grunden. Skolans kök och matsal stod klara våren 2009. Det tidigare köket klarade inte EU:s nya krav. Vi stod då inför valet att antingen köpa in färdiglagad mat från ett storkök eller bygga nytt. Vi valde att bygga nytt. På så sätt kan vi själva styra över vilken mat vi vill att våra barn ska få. Vi försöker att en gång i veckan servera en helt vegetarisk måltid.

Barnen på Lekstugan äter lunch i lugn och ro i de egna lokalerna. De andra förskoleavdelningarna går över till matsalen och äter lunch där, dock inte samtidigt som skolbarnen. Mellanmål intas på respektive avdelning eller ännu hellre ute när vädret tillåter.